Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Salainen puutarha

Salainenpuutarha_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Choderlos de Laclos – Kukkonen

Valheet ja Viettelijät

Vv

Choderlos de Laclos – Kukkonen:
VALHEET JA VIETTELIJÄT
Erään rakkauden muotokuva

Ryhmäteatteri esittää Suomenlinnan kesäteatterissa Juha Kukkosen väkevän uuden näyttämösovituksen Pierre Cloderlos de Loclos'n kirjeromaanista. Huippuammattilaisista koottu työryhmä vie sinut 1700 -luvun Ranskan rappiolla olevan aateliston kulissien taakse. Luvassa on juhlavia lavasteita, suuria pukuja, korkeita peruukkeja ja puuteripölyä sekä tietysti juonittelua, keplottelua, flirttiä, seksiä ja rockia!

Madame de Merteuil (Minna Suuronen) ja Vicomte de Valmont (Antti Virmavirta) keräävät pisteitä kaatamalla mahdollisimman vaikeita saaliita. Tässä pelissä ei armoa eikä sääliä tunneta! Pelinappuloiksi tahtomattaan joutuvat Madame de Tourvel (Saija Lentonen), Madame de Rosemonde (Eeva-Maija Haukinen), nuori Cécile Volanges (Sonja Salminen) ja hänen äitinsä Madame de Volanges (Tarja Heinula) sekä nuori herra Danceny (Paavo Kinnunen) ja jopa Valmontin palvelija Azolan (Juha Pulli). Kuka lopulta kärsii, viettelijä vai uhri?

Lavalla nähdään myös neljä tanssijaa; Johannes Hiltunen, Karoliina Kauhanen, Justus Pienmunne ja Laura Sorvari

Esitys valaisee ihmisen pimeitä puolia ja paljastaa todelliset motiivit sivistyneen käytöksen ja viattomien kasvojen takaa. Se on samalla tarina viattomuudesta ja puhtaudesta pahuuden armoilla.

Pierre Choderlos de Laclos'n kirjeromaanista on tehty useita sovituksia, joista kenties tunnetuin ja palkituin on vuonna 1988 ensi-iltansa saanut Stephen Frearsin ohjaus.

Hyppää siis lauttaan ja astu rohkeasti hyvässä seurassa Suomenlinnan kesäteatteriin. Lupaamme, että tässä esityksessä puhutaan vain aikuisten juttuja!

Ensi-ilta Hyvän omantunnon linnakkeessa, Suomenlinnassa 15.6.2015. Esityksen kesto 2 tuntia 40 minuuttia sisältäen yhden väliajan. Muista varautua käteisellä. Kahvio-baarissamme käy vain käteinen eikä saaressa ole automaattia.

Saareen pääset seilaten joko HSL:n lautalla tai JT-Linen vesibussilla.
Huomaa JT-Linen muuttuneet aikataulut! Jos saavut JT-Linen vesibussilla saareen on sinun ehdittävä joko klo 13:30 / 18:30 Kolera-altaalta kauppatorilta lähtevään vesibussiin.

"Juonen kuljetuksen selkeys ja näyttämötilanteiden tehokas rytmitys kohtaavat toisensa häikäisevällä tavalla. Esityksen soljuva virtaus kiihtyy loppua kohti ja romaanin päätösvaiheen kimurantti kuviointi purkautuu komeasti pärskähteleväksi koskeksi."
Lauri Meri / Helsingin Sanomat

"Ryhmäteatterin 'Valheet ja viettelijät' on varsin näyttävä, visuaalisesti ja etenkin musiikilliselta äänimaailmaltaan päräyttävän rohkea veto."
Teatterikärpäsen puraisuja -blogi

"Tätä voi suositella täydellä kybällä!... Upea puvustus tukee vaikuttavaa kokonaisuutta, ja mahtipontiset lavasteet rytmittävät tyylikkäästi juonenkulkua. Kaivatun tuoreen särmän tuovat Apocalyptican musiikkiin tehdyt nykytanssikohtaukset läpi koko näytelmän."
Pikkuseikkoja-blogi

"Puuteri vain leijailee, vannehameet heilahtelevat ja korot kopsahtelevat kun ylimystö ihastuu ja rakastuu, empii ja antautuu. Rakkaus on julmaa ja kyynistä leikkiä, jossa taitaa lopulta olla pelkkiä häviäjä. Dialogi on terävää, ja taitavat näyttelijät sivaltelevat sanoilla nautiskellen."
Penkkitaiteilija-blogi

"Jo esityksen alku lupaa räväkkää sovitusta Pierre Choderlos de Laclos’n kirjeromaanista, kun Suomenlinnan muurien huomaan pystytetyllä näyttämöllä kajahtaa Apocalyptican sellosointuinen musiikki. Tästä minä pidän. Tanssijat soluttautuvat musiikin myötä rappion ilmapiiriin. Vannehameet ja korsetit mukautuvat liikkeisiin. Tanssikohtaukset rikkovat sopivat näytelmän kulkua."
sydan.fi


Ohjaus: Juha Kukkonen
Lavastus: Janne Siltavuori
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Valosuunnittelu: Ville Mäkelä
Pukusuunnittelu: Niina Pasanen
Maskeeraussuunnittelu: Riikka Virtanen
Koreografiat: Panu Varstala ja Eero Vesterinen
Taistelukoreografiat: Oula Kitti

Ajatella jos voisitkin jäädä teatterin jälkeen saarelle yöksi? Tämä on mahdollista vieläpä edullisesti Hostel Suomenlinnassa! Hostel tarjoaa kaikille kesäteatterin asiakkaille 10% alennuksen yöpymisestä!

Lisätietoja tästä
Varaukset sivulla kohdassa ”book now”. Mainitsethan varausta tehdessäsi kommenttikentässä olevasi Ryhmiksen asiakas, niin saat hinnasta alennuksen!

Ikäraja 7

Txt_stage_suokki