Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Linna – Myllyaho

Tuntematon sotilas

Tuntematonsotilas1

Ryhmäteatteri marssittaa lavalle suursuosion saaneen Väinö Linnan Tuntemattoman sotilaan jo toisena kesänä peräkkäin. Rooleissa nähdään sekä ”oikean ikäisiä” näyttelijänalkuja Teatterikorkeakoulusta että kovan luokan ammattilaisia.

Mika Myllyahon ohjauksessa seurataan sotaa yksilön kokemuksena nuorten sotilaiden ja siviilien kautta Linnan tekstiä kunnioittaen. Vaikka vastassa onkin vihollisen lisäksi pelko, vilu ja väsymys, niin huumori ja inhimillinen lämpö nousevat kannatteleviksi voimavaroiksi Ryhmäteatterin Tuntemattomassa sotilaassa.

Väinö Linnan teos Tuntematon sotilas tuo persoonallisten ja värikkäiden henkilöiden kautta esiin sodan järjettömyyden ja kaiken sen ihmiselle aiheuttaman tuskan. Linna ymmärtää ja tuntee myötätuntoa tavallista rivimiestä kohtaan. Hän inhimillistää suomalaisen sotilaan.

Ensi-ilta: 20.6.2007
Uusintaensi-ilta: 4.6.2008 Suomenlinnan kesäteatterissa, Hyvän Omantunnon Linnakkeessa

Ohjaus ja dramatisointi: Mika Myllyaho

Rooleissa: Aku Hirviniemi, Janne Hyytiäinen, Turkka Mastomäki, Taisto Oksanen, Valtteri Simonen ja Robin Svartström sekä Teatterikorkeakoulusta Tomi Enbuska, Leo Honkonen, Markus Järvenpää, Heidi Kirves, Riku Nieminen, Samuli Niittymäki, Ylermi Rajamaa, Tommi Rantamäki, Kreeta Salminen ja Sauli Suonpää

Musiikki: Kie von Hertzen
Lavastussuunnittelu: Markus Tsokkinen
Maskeeraussuunnittelu: Liina Junna
Puvustussuunnittelu: Niina Palin
Valaistussuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Äänisuunnittelu: Tomi Tirranen

Esitykset jatkuvat 23.8. saakka Suomenlinnassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintö-luetteloon kauniina ja ainutlaatuisena luontokohteena.

Katsomo on katettu.

Esityksen kesto (sis. väliajan): noin 2 tuntia 40 minuuttia.

Meno Suomenlinnaan: Kuljetukset Suomenlinnaan eivät kuulu lipun hintaan.
JT-Linen vesibusseilla Kauppatorin Kolera-altaalta klo 18 ja 18.30 Tykistölahteen (noin 5 min kävelymatka) tai HKL:n lautoilla Kauppatorilta (noin 15 min kävelymatka).

Saaressa ja lippukojussa kelpaa vain käteinen.

Txt_stage_suokki