Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Esa Leskinen ja Sami Keski-Vähälä

The Overcoat

Overcoat_1

Ryhmäteatterissa kantaesityksensä saanut Esa Leskisen ja Sami Keski-Vähälän näytelmä The Overcoat (Päällystakki) nähtiin elokuussa Edinburgh Fringe Festivaalilla Pleasancen Queen Domessa Ryhmäteatterin tuotantona, mutta tällä kertaa skotlantilaisten näyttelijöiden esittämänä. Kuten kantaesityskin, niin myös Edinburghin versio, oli yleisö- ja arvostelumenestys.

Marraskuussa Ryhmäteatteri tuo The Overcoatin Suomeen Ryhmäteatteriin Pengerkadun näyttämölle. Tule katsomaan miten yhteiskunnallinen satiiri kohoaa yhtä absurdeihin mittasuhteisiin kuin tunnollisen pankkivirkailijamme Akaki Akakijevitsin elämä. Akaki tippuu kuin taivaalta keskelle Edinburghia ja elää elämäänsä maailmassa, jossa ihmiset uhraavat itsensä työlle. Kaikkialla vallitsee imagotalous ja sen edellyttämä notkeus ja vaatimus jatkuvaan muutokseen. Akakinkin elämä muuttuu: Armanin takki sen tekee. Akakin saatua päähänsä, että hänen oman henkilökohtaisen onnellisuutensa avain on uusi päällystäkki, syöksee tämä päätös Akakin hämmästyttävälle matkalle läpi työelämän huononemisen ja markkinatalouden ihmemaan, kohti perimmäisiä olemassaolon kysymyksiä.

Akaki on esityksen keskushenkilö, jonka ympärillä näyttelijät toimivat kuin kuorona ja kuljettavat pikakelauksella tarinaa. Akaki matkustaa ensemblen luoman maailman läpi. Akaki suhtautuu maailmaan lapsen lailla, hän hämmästelee kaikkea, katsoo maailman lapsen silmin. Tämä Akaki on bisnesmaassa niin kuin Liisa Ihmemassa ja hänen silmiensä kautta meille paljastuu havainto: Me olemme niitä globaalitalouden ihmemaan asukkeja. Akaki on notkea olento, joka sopeutuu vaikeuksien kautta työhön kuin työhön. Päällystakki haastaa huumorillaan kunnianarvoisen brittiläisen huumorin.

Stage Awards – Best Actor: Billy Mack
“MUST SEE PERFORMANCE!” - The Stage
“*****” - The Scotsman
“****” - The Times
“****” - The Public Reviews
“****” - SG Fringe
“****” - Fringe Review

Esitykset: 22.-26.11. klo 19.00

Ohjaaja: Aleksis Meaney

Rooleissa: Billy Mack, Karen Fishwick, Hazel Ann Crawford, Sarah McCardie, Tom Freeman ja Simon Macallum

Pukusuunnitelu ja lavastus: Janne Siltavuori
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Käännös ja sovitus: Catherine Grosvenor
Tuottaja: Hanna Roisko

Esitys on englanninkielinen. Kesto noin 1h 30 min.

ACE productions valvoo The Overcoatin kansainvälisiä oikeuksia.

Txt_stage_hesari