Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Kari Heiskanen

Sormet hunajapurkissa

Hunaja

Kun Kauko ja Eeva vuosien kuluttua sattumalta tapaavat, rakkaus leimahtaa uudelleen ja Kauko kutsuu Eevan luokseen päivälliselle.

He palaavat yhdessä elettyyn, pohtivat nykyisyyttään ja ennen kuin tulevaisuus alkaa asettaa ehtojaan, Kauko turvautuu valheeseen joka sekä sitoo hänet Eevaan että vaatii irtautumaan hänestä.

Eeva, jolla on poikkeuksellinen kyky valaista ihmisen sisintä, alkaa purkaa valhetta säie säikeeltä, ja sen myötä nämä kaksi toisiinsa sidottua rakkauden etsijää joutuvat paljastamaan elämästään asioita jotka lopulta voisivat olla perusta jollekin uudelle ja kestävämmälle.

Mutta sitten vastustajaksi ilmaantuu suurin kaikista, kuolema, joka kääntää kummankin katseet erääseen joka on molempien rakkauden kohde. He alkavat salaa kirjoittaa hänelle kirjaa jonka nimi on Pelastus. Ehtivätkö Kauko ja Eeva saada työnsä valmiiksi, kenen elämästä kirja kertoo, kenen on määrä pelastua, ja miten...

Sormet hunajapurkissa törmäyttää kaksi ihmistä toisiinsa hiukkaskiihdyttimen voimalla niin että inhimillinen muuttuu kohtalokkaaksi, kauhistuttava lohdulliseksi ja vakavasti otettava koomiseksi.


”Joskus perusasiat riittävät pitkälle. Ryhmäteatterin Sormet hunajapurkissa on juuri sellainen esitys, josta puuttuu kaikki turha ja jossa näyttelijäntyö kantaa.”
Maria Säkö, Helsingin Sanomat 1.2.2014

”Kukkosen kanssa Palo on täysin omassa elementissään. Dialogin napakkuus on hengästyttävää, samalla koomista ja koskettavaa. On ainutlaatuista, kun katsomossa voi nauraa ja itkeä samalla henkäisyllä.”
Martti Mäkelä, Skenet 6.2.2014

”Katsomo kajahtelee naurunremakoista, kun klassiset yllätykset, väärinkäsitykset, valheet ja huiputukset kiepsauttelevat tarinaa ympäri ja ylösalaisin.”
Tuula Viitaniemi, Penkkitaiteilija -blogi 31.1.2014

”Teatterin tyylilajeissa näytelmässä seilataan aika onnistuneesti tragikomedian ja farssin välillä. Suuria tunteita käsitellään sekä suuresti tunteillen että hävyttömästi irvien.”
Rolf Bamberg, Demari 14.2.2014

”Sanon, että esitys oli hyvä. Se oli enemmän kuin hyvä. Se oli loistava.”
Teatterijoukko / Jouko -blogi

”Valitettavan harvoin näyttämöllä on tällaista ammattitaitoa yhdessä tekstin kanssa jossa on asiat joita elämässä yleensä itkee yksin tai raivoaa porukassa.”
Maija Kääntä, YOT-inetti

”Näytelmä sytyttää piilossa olevan elämänhalun. Innon löytää merkityksellisyyttä ja mielenrauhaa. Ja eikö sellaisen innon herättäminen ole juuri teatterin tehtävä parhaimmillaan?”
Jukka Vuorio, sylvi.fi 4.2.2014

"Kari Heiskasen tragikomedia on puheliasta näyttelijöiden juhlaa."
Soila Lehtonen, Aamulehti 1.2.2014

"Sormet hunajapurkissa on näyttelijöiden juhlaa."
Heidi Temmes, Länsi-Savo 5.2.2014

"Paikoin ilkeäksikin yltyvän mustan huumorin sävyttämä komedia nojaa teatteritaiteen parhaiden sääntöjen mukaan kahteen peruspilariin, ajatuksia herättävään tekstiin ja sen sisälle pääsevään näyttelijätyöhön."
Hannu Hurme, Kansan Uutiset 6.2.2014

"Heiskasen yllätyskäänteitä täyteen nakuttama teksti dialogeineen on ronski ja tarkkanäköinen."
Raisa Rauhamaa, Teatteri&Tanssi -lehti 2/2014


Käsikirjoitus ja ohjaus Kari Heiskanen
Rooleissa Juha Kukkonen ja Sanna-Kaisa Palo
Lavastus Kari Heiskanen ja Janne Siltavuori
Äänisuunnittelu Jussi Kärkkäinen
Valosuunnittelu Ville Mäkelä
Pukusuunnittelu Marita Kuusiniemi
Maskeeraus Riikka Virtanen
Kampaukset Eija Kuokkanen
Graafinen suunnittelija ja valokuvaaja Johannes Wilenius


Esitykset Pengerkadun näyttämöllä klo 19. Poikkeuksina la 1.3. ja la 29.3. päivänäytökset klo 14. Kesto noin 1 tunti, 30 minuuttia. Ei väliaikaa. Muutokset mahdollisia.

Txt_stage_hesari