Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Frank McCourt

Seitsemännen portaan enkeli

Spe_keski4

Seitsemännen portaan enkeli ei koskaan saanut ensi-iltaansa koronapandemian vuoksi. Tuotannon piti alun perin saada ensi-iltansa Suomenlinnan kesäteatterissa 2020. Koronapandemian vuoksi tuotanto siirrettiin vuodella, kesään 2021. Kesällä 2020 Suomenlinnan kesäteatterissa esitettiin Juha Kukkosen ohjaama Elling.

Koronapandemia ja siitä aiheutuvat rajoitukset jatkuivat pidempää kuin osasimme odottaa. Näissä olosuhteissa Seitsemännen portaan enkelin kokoista suurtuotantoa on mahdotonta toteuttaa eikä sille valitettavasti ole toistaiseksi pystytty osoittamaan uutta tuotantopaikkaa. Kesällä 2021 Suomenlinnan kesäteatterissa esitetään Johanna Freundlichin ohjaama Sofian maailma.


- - -

Suomenlinnan kesäteatterissa seurataan Frank McCourtin (Santtu Karvonen) tragikoomista ja pakahduttavaa kasvutarinaa Irlannissa, jossa hän asuu äitinsä (Meri Nenonen), isänsä (Juha Kukkonen) ja sisarustensa kanssa. Seitsemännen portaan enkeli on tunteiden vuoristorata, jossa kuljetaan naurusta kyyneliin ja takaisin. Köyhyyden, sairauksien ja ankeuden vastavoimana on lämpö, rakkaus ja ronski huumori.

Johanna Freundlichin ohjaaman karheankimaltavan musiikkiteatteriesityksen musiikista vastaa virtuoottinen live-orkesteri, jota johtaa irlantilaisen musiikin Suomen uranuurtaja Matti Kallio.

Karvosen, Kukkosen ja Nenosen lisäksi rooleissa nähdään Robin Svartström, Jouni Innilä, Aarni Kivinen, Sari Mällinen ja Suvi Blick (TeaK). Matti Kallion kanssa orkesterissa soittavat Petri Hakala ja Heikki Kangasniemi.

Rakastettu irlantilais-amerikkalainen kirjailija Frank McCourt tuli esikoiskirjailijaksi kuusikymppisenä, kun hän jätti luokanopettajan työnsä ja kirjoitti omaelämäkerrallisen Seitsemännen portaan enkelin (Angela's Ashes). Kirjasta tuli jättimenestys, joka oli bestseller -listan kärjessä yli vuoden, voitti mm. Pulitzer-palkinnon ja teki McCourtista maailmankuulun.

Näytelmän ovat Frank McCourtin kirjoittaman ja Juhani Lindholmin suomentaman romaanin pohjalta dramatisoineet Maija Sydänmaanlakka ja Hannu Tyhtilä. Laulut on suomentanut ja sovittanut AP Sarjanto.
Näytelmän oikeuksia valvoo Näytelmäkulma - Nordic Drama Corner Oy.

Lavastaja Janne Siltavuori
Pukusuunnittelija Ninja Pasanen
Valosuunnittelija Ville Mäkelä
Äänisuunnittelija Jussi Kärkkäinen
Maskeeraussuunnittelija Tiina Winter


Txt_stage_suokki