Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kuten haluatte

Kutenhaluatte_400x246

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Kivi - Heiskanen

Seitsemän veljestä

7v_isokuva

”Miehen luonnossa tarvitaan aina murena karmeutta, jotain kanuunan jyrkeydestä, valmiina ampumaan ulos koska niin tarvitaan täällä elämän kamppauskentällä.” – Aleksis Kivi

Aleksis Kivi antoi Seitsemässä veljeksessä ensi kertaa äänen niille, joiden sanottavaan ei aiemmin uskottu ja kuvasi kansan rehellisesti ja kaunistelematta sellaisena kuin sen tunsi.

Keisarivallan Suomen sydämenlyönnit 1800-luvulla vahvistuivat vuosi vuodelta. Kivi takoi kuvauksissaan näkyväksi tavallisen kansan arvon ja kauneuden. Ja tuo kauneus oli osaltaan valmistava tietä vapaudelle, syntyvälle kansakunnalle.

Seikkailunsa alussa Jukolan seitsemän veljestä viittaavat kintaalla kaiken maailman kansakunnille, opeille ja määräyksille. Veljekset tunnistavat voimansa ja uskovat lujasti sen oikeutukseen. Impivaaran korvesta veljekset lähtevät etsimään vapauttaan, sitä mitä heistä siinä vapaudessa voisi tulla. Mutta miten seitsemän lujaa tahtoa taotaan yhdeksi kun vastassa on villi luonto ja koko maailma? Sitä käyvät veljekset Suomenlinnan helteisessä kesässä mittaamaan.

Kari Heiskasen sovitus ja ohjaus on ankarasti Kiven eetosta kunnioittava, riehakkaan kiihkeä ja sydämeen käyvä tulkinta suomalaisen kirjallisuuden rakastetuimmasta teoksesta.

Veljesten rooleissa Ryhmäteatterin oma näyttelijä Santtu Karvonen (Juhani) sekä vierailijat Tommi Rantamäki (Tuomas), Eino Heiskanen (Aapo), Eero Ojala (Simeoni), Mikko Virtanen (Timo), Miro Lopperi (Lauri) ja Elias Keränen (Eero).
Muissa rooleissa Mikko Hänninen, Konsta Mäkelä, Jari Nissinen, Jane Kääriäinen, Katariina Lantto, Pihla Pohjolainen, Julius Martikainen, Arto Muukka, Peter Nyberg, Alvari Stenbäck ja Lasse Viitamäki.

Ensi-ilta Suomenlinnan kesäteatterissa torstaina 15.6.2017. Esityksen kesto on noin 3 tuntia ja 15 minuuttia sisältäen väliajan.

Lavastaja: Janne Siltavuori
Pukusuunnittelija: Tiina Kaukanen
Valosuunnittelija: Ville Mäkelä
Äänisuunnittelija: Jussi Kärkkäinen
Rekvisitööri: Mimosa Kuusimäki
Koreografi: Kirsi Karlenius
Laulunopettaja: Jussi Tuurna

Saapuminen Suomenlinnaan:

Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta joko JT-linen vesibussilla tai HSL:n lautalla. Suosittelemme saapumaan saareen hyvissä ajoin, sillä kesäisin lauttaliikenne on hyvin ruuhkainen ja lautat täyttyvät helposti. Ryhmäteatteri ei vastaa lauttaliikenteestä. Lauttaliput eivät kuulu teatterilipun hintaan.

JT-linen vesibussit lähtevät kolera-altaalta Kauppatorilta. JT-Linen vesibussit saapuvat Suomenlinnassa Tykistölahden / Suomenlinnakeskuksen laiturille, josta on noin 5 minuutin kävelymatka Hyvän omantunnon linnakkeelle. JT-linen vesibussit kulkevat erilaisia reittejä, osa Vallisaaren ja osa Lonnan kautta.
Esitysten jälkeen Tykistölahden / Suomenlinnakeskuksen laiturilla odottaa JT-Linen vesibussi teatteriyleisöä. Lauttaliput eivät kuuluu teatterilipun hintaan.

HSL:n lautat lähtevät Kauppatorilta läheltä SkyWheel-maailmanpyörää.
HSL:n lautat saapuvat Suomenlinnassa päälaiturille, josta on noin 15 minuutin kävelymatka Hyvän omantunnon linnakkeelle.

Txt_stage_suokki