Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Salainen puutarha

Lisää menneitä esityksiä

F.H.Burnett - Krogerus

Salainen puutarha

Salainenpuutarha_keski2

Ryhmäteatteri kutsuu katsojansa seikkailuun etsimään salaista puutarhaa Hyvän omantunnon linnakkeen uumenista!

”Mä aion varastaa puutarhan. Salaisen puutarhan. Se on ton muurin takana. Se on lukittu yli kymmenen vuotta sitten, ja kohta se kuolee, jos kukaan ei auta sitä. Kukaan muu ei välitä siitä. Ketään ei haittaa, jos mä oon siellä. Punarinta itse näytti mulle tien. Se näytti mulle mihin avain oli haudattuna. Mulle, ei aikuisille!”

Hemmoteltu ja vieraantunut 10-vuotias Meeri muuttaa vanhempiensa kuoltua synkkämielisen setänsä Herra Sysiluodon luokse metsän keskellä sijaitsevaan Kuusperän kartanoon. Kolkossa kartanossa on yli sata makuuhuonetta, joista Meerillä on lupa oleskella vain kahdessa. Kotiapulaisen, Martan, houkuttelemana Meeri alkaa viettää yhä enemmän aikaa Kuusperän puutarhassa. Pian Meeri kuulee kartanon henkilökunnalta tarinan salaisesta puutarhasta, jonka Herra Sysiluoto lukitsi 10 vuotta sitten vaimonsa kuoltua onnettomuudessa. Meeri alkaa etsiä salaista puutarhaa, ja tutustuu Martan poikaan, eläinten kieltä ymmärtävään Dinoon. Kuusperän kartanon tiluksilla asustavan punarinnan avulla Meeri ja Dino onnistuvat löytämään salaisen puutarhan. Unohdettu puutarha versoaa lapsille taikaa ja olemassaolon iloa. Mutta kuka itkee öisin kartanossa?

Salainen puutarha on F.H. (Frances Hodgson) Burnettin (1849-1924) vuonna 1911 julkaisema rakastettu nuortenkirja. Tarinan taika on inspiroinut sukupolvia toisensa jälkeen, ja romaanista on tehty lukuisia teatteri- ja elokuvaversioita. Nyt Salainen puutarha saa uuden näyttämöversion Ryhmäteatterissa Anna Krogeruksen dramatisoimana ja Anne Rautiaisen ohjaamana.

Salainen puutarha on koskettava tarina elämänvoiman ja merkityksen uudelleen löytämisestä. Ilmastokriisin keskellä Salainen puutarha on kenties ajankohtaisempi kuin koskaan. Teoksessa soi kirjaimellisesti tulevaisuus ja toivo.

Alkuperäisteos: F.H. Burnett
Dramatisointi ja sanoitukset: Anna Krogerus
Ohjaus: Anne Rautiainen
Sävellys: Arttu Takalo
Lavastussuunnittelu ja nukenrakennus: Janne Siltavuori
Valosuunnittelu: Ville Mäkelä
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Puku- ja tarpeistosuunnittelu: Ninja Pasanen
Koreografi: Ninni Perko
Maskeeraussuunnittelu: Anu Rokkanen

Rooleissa Minna Suuronen, Robin Svartström, Nicklas Pohjola, Ville Saarenketo ja Anna-Sofia Tuominen.

Ensi-ilta Suomenlinnan kesäteatterissa 7.6.2023. Esityksen kesto 2,5 h sisältäen väliajan. Ikäsuositus 7 vuotta.

Uuden näytelmän toimisto UNTO on ollut mukana dramatisoinnin kehittämisessä.

UNTO on Helsingin kaupungin, Ryhmäteatterin, KOM-teatterin, Teatteri Viiruksen ja Q-teatterin rahoittama dramaturginen yksikkö. Kaksivuotista suunnittelukautta (2022-2024) vetävät dramaturgi-näytelmäkirjailijat Antti Hietala ja Elina Snicker. UNTOn työn ytimessä on laadukkaiden kotimaisten kantaesitystekstien saattaminen em. teattereiden näyttämöille ja taiteellisten prosessien tukeminen teattereissa. UNTO toimii siten myös siltana freelancer-tekijöiden ja teattereiden välillä. Lisätietoja unto.toimisto@gmail.com


Txt_stage_suokki