Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Astrid Lindgren

Ronja, ryövärintytär

Ronja5

Kesällä 2011 Suomenlinnan kesäteatterissa nähtiin Astrid Lindgrenin rakastettu klassikko Ronja, ryövärintytär. Hyvän omantunnon linnakkeeseen erinomaisesti sovitettu esitys on koko perheen taianomainen seikkailu, joka kertoo kaiken voittavasta ystävyydestä ja vapaudenkaipuusta.

Sinä yönä kun Ronja syntyy, salama iskee hänen kotilinnoitukseensa. Linnoitus repeää kahtia ja väliin syntyy Helvetinkuilu. Ronjan isän Matiaksen johtama ryövärijoukko asuttaa linnoituksen toista puolta, mutta toiselle puolelle linnoittautuu Matiaksen perivihollisen Borkan rosvojoukkio.

Eräänä päivänä, kun Ronja leikkii kielloista huolimatta kuilun reunalla, hän tapaa ensimmäistä kertaa elämässään toisen lapsen, Birkin. Birk putoaa riitelyn tuoksinassa kuiluun, mutta Ronja pelastaa hänet ja heistä tulee erottamattomat ystävykset. Ystävyyttä kuitenkin varjostaa se, että Birk on kilpailevan rosvojoukon päällikön, Borkan, poika.

Kun kilpailevien perheiden riita yltyy, lapset joutuvat lopulta pakenemaan linnoitusta ympäröivään metsään, jonne he asettuvat asumaan. Vuodenaikojen vaihtuessa keväästä kohti talvea metsän taika ympäröi Ronjan ja Birkin, ja he kohtaavat koko elämän kirjon vastoinkäymisistä huumaavan vapauteen. Kaipuu kotiin on kuitenkin kova ja myös vanhemmat ikävöivät lapsiaan. Lopulta keskenään riitelevät suvut joutuvat valitsemaan rakkauden ja vihan välillä.

Esityksen ohjaa uuden polven teatterintekijä Akse Pettersson. Rooleissa nähdään joukko nuoria ammattilaisia. Ronjana säteilee Kreeta Salminen ja Birkinä nähdään Ylermi Rajamaa. Muissa rooleissa esiintyvät Iina Kuustonen, Arttu Kapulainen, Sauli Suonpää, Annika Poijärvi, Heidi Kirves, Tommi Rantamäki, Kai Vaine ja Leo Honkonen.

Ensi-ilta: 16.6.2011 Suomenlinnan kesäteatterissa, Hyvän Omantunnon linnakkeessa.

Ohjaus: Akse Pettersson

Musiikki: Jukka Hannukainen, Jussi Kärkkäinen
Lavastussunnittelu: Janne Siltavuori
Maskeeraussuunnittelu: Riikka Virtanen
Puvustussuunnittelu: Anna Sinkkonen
Valaistussuunnittelu: Tomi Tirranen
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen

Esitykset jatkuvat 27.8. saakka Suomenlinnassa, joka kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon kauniina ja ainutlaatuisena luontokohteena.

Esitystä suositellaan yli 7-vuotiaille. Esitykseen ei voi tuoda mukanaan sylivauvoja tai lemmikkieläimiä. Katsomo on katettu. Saaressa kelpaa vain käteinen.

Meno Suomenlinnaan (kuljetukset Suomenlinnaan eivät kuulu lipun hintaan):
JT-Linen vesibusseilla Kauppatorin Kolera-altaalta Tykistölahteen (noin 5 min kävelymatka)
tai HKL:n lautoilla Kauppatorilta (noin 15 min kävelymatka).

Txt_stage_suokki