Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Dostojevski - Aitta

Rikos ja rangaistus

Rikosrangaistus1

Tuomo Aitta dramatisoi ja ohjaa Dostojevskin klassikkoromaanin Rikoksen ja rangaistuksen Ryhmäteatterin Helsinginkadun näyttämölle. Näytelmä saa ensi-iltansa 10.02.2010.

Näytelmän tapahtumat sijoittuvat Kallioon, Vaasankadulle ja sen lähiympäristöön. Näytelmän päähenkilö on passivoitunut, opintonsa keskeyttänyt nuori mies Raskolnikov (Ylermi Rajamaa), joka tutustuttuaan alkoholisoituneeseen, konkurssin tehneeseen ravintoloitsijaan Marmeladoviin (Juha Kukkonen) ja tämän ahdinkoon joutuneeseen perheeseen ajautuu keskelle thai-hieromoiden ja stripteasepaikkojen raadollista ja houkuttelevaa maailmaa.

Jouduttuaan hallitsemattomaan pyörteeseen Raskolnikov tekee murhan, joka hetkeksi vapauttaa hänet passiivisuuden kehästä ja sysää keskelle elämää erikoisten ihmisten pariin. Hän päätyy esittämään kysymyksiä elämästä, syyllisyydestä, yksinäisyydestä sekä rakkauden ja anteeksiannon mahdollisuudesta.

Näytelmän henkilöt etsivät vimmaisesti toista ihmistä, kaltaistaan. Mutta heidän salatut halunsa uhkaavat tehdä heistä yksinäisiä, loputtomaan erillisyyteen tuomittuja olentoja.

Rikos ja rangaistus on Tuomo Aitan ensimmäinen ohjaus Ryhmäteatterille. Aiemmin Aitta on ohjannut mm. KOM-teatteriin, Teatteri Jurkkaan ja Oulun kaupunginteatteriin, jossa 1.10.2010 sai ensi-iltansa Joni Skiftesvikin käsikirjoittama Katsastus, jonka Aitta ohjasi suurelle näyttämölle.

Ensi-ilta: 10.2.2011

Ohjaus ja dramatisointi: Tuomo Aitta

Rooleissa: Jari Virman, Ylermi Rajamaa, Sari Mällinen, Misa Lommi (TeaK), Juhani Laitala, Juha Kukkonen ja Essi Hellén (TeaK).

Lavastussuunnittelu: Antti Mattila
Pukusuunnittelu: Niina Pasanen
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Musiikki: Tuomas Rounakari
Valosuunnittelu: Tomi Tirranen
Graafinen suunnittelu: Sakari Tervo

Esityksen kesto 2,5 h

Txt_stage_hesari