Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

J.M. Barrie - Juha Kukkonen

Peter Pan - poika, joka ei koskaan kasvanut aikuiseksi

Peterpan_650x400

”Ryhmäteatterin Peter Pan on Helsingin kesäteatteritapaus – siitä ei ole epäilystäkään.”

Länsi-Savo/Heidi Temmes, 16.6.2012

”Kesäretki, jonka oppaana on Peter Pan, on omanlaisensa elämys. Ja taruihin aina sisältyvä lyyrisyys, se toteutuu vaikkapa hyvän yön laulussa, joka on tiimin riippukeinuasemointia myöten esityksen kauneimpia tuokioita.”

Länsi-Uusimaa/Kaarina Naski, 18.6.2012

” Sukupuolten ja sukupolvien väliset asiat pitivät keskiviikkoisessa ennakossa lapsiyleisön valppauden yllä, ja monet vanhemmistakin olivat lupaavasti sen näköisiä, että odottivat pääsevänsä puhumaan aiheesta kotona.”

HS/Lauri Meri, 16.6.2012

Kesällä 2012 Ryhmäteatterissa nähdään uusi näyttämösovitus J.M. Barrien rakastetusta klassikkotarinasta Peter Panista, pojasta, joka oppi lentämään onnellisten ajatusten avulla, mutta ei koskaan halunnut kasvaa aikuiseksi.

Peterin ilmestymisestä Leenan, Jukan ja Mikon huoneeseen alkaa huikea seikkailu Mikä-Mikä-Maahan, taianomaiseen paikkaan, kadonneiden poikien, merirosvojen ja intiaanien maailmaan, jossa Peterin arkkivastustajana on hirvittävä kapteeni Koukku, harvahampaisten ja raakkuvakurkkuisten merirosvojen johtaja.

Ryhmäteatterin näyttämöversio lähestyy mukaansatempaavaa tarinaa J.M Barrien alkuperäisteoksen henkeä kunnioittaen ja paljastaa, ettei Peter Pan ehkä olekaan se velikulta, jota on totuttu odottamaan, vaan pikemminkin hyväksyntää kaipaava pieni poika, jonka on ollut pakko kehittää omat selviytymiskeinonsa pärjätäkseen vaaroja vilisevässä Mikä-Mikä-Maassa. Rohkean ja uljaan seikkailijan sisimmässä asuu ikuinen kapinallinen, joka osaa olla myös raivostuttavan vastuuton ja mielentiloiltaan oikukas.

Peter Pan käsittelee aikuiseksi kasvamiseen liittyviä ongelmia, ystävyyttä, yksinäisyyttäkin, mutta se on myös traaginen tarina rakkaudesta. Leena ihastuu Peteriin ja hänestä tulee äitihahmo railakkaalle Kadonneiden poikien joukolle. Lopulta vaihtoehdoiksi jää joko loppumaton lapsuus Peterin kanssa Mikä-Mikä-Maassa tai aikuistuminen ja paluu kotiin.

K7 esitys on kielletty alle 7-vuotiailta. Katsomoon ei voi tuoda mukanaan vauvoja, pikkulapsia tai lemmikkieläimiä.

Esityksen kesto n. 2 tuntia 50 minuuttia (sis. väliajan)

Esityksessä käytetään teatterisavua ja vilkkuvia valoja.

Ensi-ilta 14.6.2012 Suomenlinnan kesäteatterissa, Hyvän Omantunnon linnakkeessa.

Ohjaus ja dramatisointi: Juha Kukkonen

Rooleissa:
Riku Nieminen, Robin Svartström, Sanna Warsell, Alina Tomnikov, Elias Keränen, Nestori Hellgren, Annika Poijärvi, Samu Loijas, Aarni Kivinen, Juha Suihko, , Juha Pulli, Kimmo Korpela, Pasi Warsell

Lavastussuunnittelu: Janne Siltavuori
Puvustussuunnittelu: Niina Pasanen
Valaistussuunnittelu: Miina Kultanen
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Sävellys: Jukka Hannukainen, Jussi Kärkkäinen
Maskeeraussuunnittelu: Riikka Virtanen
Lennätys: Pasi Warsell
Taistelukoreografiat: Oula Kitti

Txt_stage_suokki