Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Michael Baran

Paratiisi

Paratiisi1

Michael Baranin tragikomedia miehestä, joka yrittää ostaa maailman mutta tulee vahingossa löytäneeksi paratiisin. Näytelmä käsittelee globalisaatiota ja kaikkivoivan kulutusvimman aiheuttamaa arvojen ja ympäristön vääjäämätöntä tuhoutumista hulvattoman komedian ja jännitysnäytelmän keinoin.

"Jokainen näkee mitä täällä tapahtuu, mutta kukaan ei tunnu tietävän miksi. Ja jokainen on sanaton kun kysytään miten tämän kestämättömän kehityksen pyörän saisi pysähtymään."

"Tarvitaan vähintään kaksi rakkauteen, jonka voimalla käännetään suuntia ja synnytetään uutta ja ihmeellistä ja aloitetaan alusta tai lopusta uudelleen taas. Niin olen lukenut kirjoista, joita postireissulla tapasin lainata kirkonkylän kirjastosta ja puheohjelmista joita ikälopusta transistoriradiosta iltamyöhällä tuli tullakseen."

Etsiessään salaperäistä arkeologista aarretta näytelmän henkilöt joutuvat matkalle, joka johdattaa heidät Helsingistä New Yorkin kautta Japanin Hokkaidolle ja sieltä salaperäiselle, nimeämättömälle saarelle jossakin Pohjanmerellä. Mutta miksi saarta vartioivat aseistetut sotilaat? Ja miten saaren kummitus liittyy ihmisten ja ympäristön kohtaloihin?

"Tarinoiden mukaan saarella tapahtuu taianomaisia, yliluonnollisia asioita, niin, ihmeitä."

"Kolmas ja viimeinen askel: Varusta retkikunta kartoittamattomalle seudulle, olemassaolosi pohjimmaiselle pohjalle, itsesi reunalle. Sieltä, kämmenen mitan kainalostasi etelään löydät uuden, tuntemattoman maan. Ja kaikesta, siitäkin huolimatta: sammumattoman, ikuisen rakkauden liekin."

Michael Baranin uusi näytelmä on kirjoitettu mittatilaustyönä Ryhmäteatterille.

Ensi-ilta: 26.2.2004

Ohjaus: Esa Leskinen

Rooleissa: Kati Outinen, Pihla Penttinen, Martti Suosalo, Pertti Sveholm ja Miina Turunen

Valosuunnittelu: Tomi Tirranen
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Lavastussuunnittelu: Jyrki Pylväs
Puvustussuunnittelu: Ina Jakobsson
Maskeeraussuunnittelu: Ia Luhtanen

Esityksen kesto 2h 30min

Txt_stage_hesari