Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Jumalan sana

Jumalansana_pieni

Sofian maailma

Sofia_web_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Minä ja Leonard

Juhakukkonen-leonard

Mies, kitara ja Leonard Cohenin musiikki. Siinä raaka-aineet, joista Ryhmäteatterin oma näyttelijä Juha Kukkonen kokoaa hurmoksellisen lauluillan. Huikealla lavakarismalla ja palavalla äänellä varustettu Kukkonen esittää Cohenin elämänmakuisia balladeja.

Kanadalainen laulaja, lauluntekijä ja runoilija Leonard Cohen tunnetaan kiihkeistä balladeistaan ja melankolisista lauluistaan, jotka käsittelevät ihmissuhteita, rakkautta ja uskontoa. Miehen pitkän, yli 40-vuotisen uran aikana on syntynyt mittava joukko klassikoita, joista Minä ja Leonard -lauluilta tarjoaa parhaat palat.

Illan aikana kuullaan Kukkosen väkevät versiot mm. kappaleista First We Take Manhattan, Dance Me To The End Of Love ja Hallelujah. Laulut punoutuvat osaksi fiktiivistä tarinaa Kukkosen ja Cohenin ystävyydestä ja villistä nuoruudesta.

Minä ja Leonard -esityksessä Cohenin tunnelmiin heittäytyvät antaumuksella myös Jari Komulainen (haitari ja midi) Valtteri Bruun (kitara) ja Anna Kasper (taustalaulu). Tunteilevan torvisektion muodostavat Ari Pitkänen, Ilkka Helanterä, Jermu Koivukoski ja Jouko Auramo.

Kukkonen ja Komulainen ovat sovittaneet lauluillassa kuultavat kappaleet. Cohenin monikerroksisten laulurunojen uusista suomennoksista vastaavat A.P. Sarjanto ja Juha Kukkonen.

"Kukkosen ääni yhdistettynä tulkinnan seksikkääseen karheuteen tekee Cohen-esityksestä eurooppalaistyylisen klubimaisen esityksen, jonka tunnelmassa pitäisi leijua vähän tupakansavua, ikkunaruutuun voisi illan hämärässä ropista sadetta ja edessä ravintolapöydällä voisi odotella lasillinen hyvää konjakkia." (Kalliolainen)

Txt_stage_hesari