Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Juha Kukkonen

Matkalla Afrikkaan

Matkallaafrikkaan1

"Juha Kukkosen uutuuskomedia on tasapainoinen kokonaisuus.-- Näyttelijöistä ovat vahvoilla erityisesti tavallisia rivikansalaisia edustavat Eija Vilpas ja Taneli Mäkelä.Harmaata elämää viettävien ja silti itsetuntonsa säilyttäneiden henkilöiden vaiheita on helppo myötäelää. Vilpas kehystarinaa johdattelevana kustannustoimittajana tekee raikasta työtä itselleen epätyypillisessä roolissa. Ursula Salo ja Jari Hietanen ulospäin suuntautuneempina henkilöinä vaikuttavat katsojaan suoraan hahmojen luonteenpiirteiden mukaisesti. Robin Svartsrömillä on jännitäävä rooli näytelmän kädestä käteen kulkevana jokeri-korttina.-- Ryhmäteatteri tuulettaa mukavasti tunteita ja ajatuksia."

Lauri Meri / Helsingin Sanomat

Ryhmäteatterin suosittu näyttelijä Juha Kukkonen kunnostautuu tällä kertaa näytelmäkirjailijana. Hän on myös ohjannut teoksensa. Kunnianhimoa ei siis puutu ja lopputulos on raikasta ja viihdyttävää teatteria.-- Hahmot on selkeästi vedetty karikatyyrimaisiksi, näytteleminen on mehukasta tyylittelyä ja tyypittelyä.--Mehukkain karikatyyri on Hietasen esittämä henkilökohtainen valmentaja, jonka metodit ja repliikit kirvoittavat kunnon naurut kaikissa, jotka tuntevat vähääkään erilaisia draamaharjoituksia. Hietanen huokuu hikeä ja intoa, eikä uusille sukelluksille itsensä löytämiseen näytä tulevan loppua ollenkaan.

Martti Mäkelä / Skenet

Jari Hietasen raivokkaalla intensiteetillä tulkitsema Korpin hahmo on mielenkiintoinen. Hän on toisaalta hurmoshenkinen parantajapappi, toisaalta jonkinlainen niljakas sairaan ajan painajainen, joka onnistuu uimaan ihmisten liiveihin vastusteluista huolimatta.-- Taneli Mäkelä on vakuuttava aitoa rakkautta kaipaavana nahjusmaisena kirjanpitäjänä, jolla menee psykodraamassa lopulta puurot ja vellit sekaisin. Myös Ursula Salo sopii hyvin rooliinsa pirskahtelevana sähläri-Ingana.

Etelä-Suomen Sanomat

Juha Kukkonen: MATKALLA AFRIKKAAN

Kustannustoimittaja Sylvi (Eija Vilpas) on ottanut virkavapaata työstään ja on lähdössä Afrikkaan. Hänen ystävällään Ingalla (Ursula Salo) on kuitenkin muita suunnitelmia. Naisten yhteinen kirjanpitäjä-ystävä Antero (Taneli Mäkelä) kaipaa pikaisesti muutosta tylsään elämäänsä ja paikalle kutsutaan muutosspesialisti Jaakko "Korppi" Korpisuu (Jari Hietanen). Korpin vetämä elämänhallinnan kurssi pakottaa sivullisetkin mukaansa ja pian ollaan matkalla, ei kuitenkaan Afrikkaa, vaan suomalaisen mielen syvyyksiin, jossa itsensä kohtaamisella on tärkeä sijansa.

Ensi-ilta 24.9.2008 Helsinginkadun näyttämöllä

Ohjaus Juha Kukkonen
Rooleissa Jari Hietanen, Taneli Mäkelä, Ursula Salo, Robin Svartström ja Eija Vilpas

Puvustussuunnittelu Niina Pasanen
Lavastussuunnittelu Kalle Nurminen
Äänisuunnittelu ja musiikki Hannu Hauta-aho
Valosuunnittelu Tomi Tirranen
Maskeeraussuunnittelu Riikka Virtanen

Muusikot
Viulu - Petra Vehviläinen
Saksofoni - Johannes Salomaa

Esityksen kesto väliaikoineen n. 2h

Txt_stage_hesari