Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Carroll - Kukkonen

Liisa Ihmemaassa

640x400_vikat

Liisa herää outoon tunteeseen, ikään kuin aika tekisi kepposiaan hänen kustannuksellaan. Valkoinen Kani ilmestyy pyytämään apua ja Liisa hyppää Kaninkoloon huomatakseen, että asiat Ihmemaassa ovat huonolla tolalla. Herttakuningattaren yksinvalta ja luonnonvarojen ryöstö on alkanut näkyä ilmastonmuutoksena. Mutavyöryt ovat haudanneet Hobittien niemimaan
kokonaan alleen. Maiskisten maa on muuttunut aavikoksi. Mikä-Mikä-Maa tulvii, sillä ikirouta on sulanut kaikkia ennusteita nopeammin.
Onko Liisasta Ihmemaan pelastajaksi, jota hänestä odotetaan?

Ryhmäteatterin ennennäkemätön näyttämöversio perustuu löyhästi Lewis Carrollin "Liisa Ihmemaassa" ja "Liisa Peilintakamaassa" -teoksiin, mutta sekoittaa mukaansatempaavaan koko perheen seikkailuun myös muiden tuttujen tarinoiden aineksia. Uudesta lähestymistavasta huolimatta näytelmän keskiössä seikkailevat Carrollin kirjojen tutut hahmot: Hullu Hatuntekijä, Valkoinen Kani, Irvikissa, Kaalimato, Tittelityy ja Tittelitom. Arkkivihollisena nähdään arvaamattoman oikukas Herttakuningatar, jonka apurina häärii verenpysäyttävä Herttajätkä mörmökki-peto lemmikkinään.

Ryhmäteatterin "Liisa Ihmemaassa" käsittelee oman minän etsimistä, rohkeutta olla haavoittuva ja uskallusta pyytää apua ja sanoa kun tuntuu, että on jollain lailla kadoksissa tai sisäisesti sykkyrällä. Keskeiseksi teemaksi nousee huoli ilmastomuutoksen pysäyttämisestä ja
näytelmässä osuvasti leikitelläänkin 1800-luvun höyrytekniikan keksinnöillä ja ajankuvalla. Luvassa on henkeäsalpaava steampunk-seikkailu, jossa mahdottomuudet käyvät toteen, kun niihin tarpeeksi uskoo!

Tämän henkeäsalpaavan koko perheen seikkailun ohjaaja Juha Kukkonen, näyttelijät ja suunnittelijat ovat tuttuja aikaisemmilta kesiltä, ja he ovat vakuuttaneet niin katsojat kuin kriitikotkin. Liisana nähtävä Anna-Riikka Rajanen on nähty Ryhmäteatterissa viimeksi syksyllä 2013 Jäniksenä Esa Leskisen ohjaamassa Jäniksen vuosi -komediassa. Lavastaja Janne Siltavuori on arvostettu suunnittelija, jonka lavastuksissa ei edes mielikuvitus ole rajana!
Sanna Warsell ihastutti katsojia Helinä-Keijuna Juha Kukkosen ohjaamassa koko perheen seikkailussa ”Peter Pan” Suomenlinnan kesäteatterissa kesällä 2012.

_ARVIOT_

Helsingin Sanomat / Lauri Meri

Kujerruksia -blogi

Teatterikärpäsen puraisuja 2 -blogi

Skenet.fi / Martti Mäkelä

Amusa.fi / Jouni Hakkarainen

Keski-Pohjanmaa / Jussi Kareinen

Svenska YLE / Christel Pettersson

Sydän / Tiina Eloranta

Keskisuomalainen / J.T. Laakso

YLE / Tuula Viitaniemi

ESS / J.T. Laakso

Kansan Uutiset / Anna Paju

Hämeen Sanomat / Katri Kekäläinen

Kulttuurivihkot / Rita Dahl

Ohjaus ja dramatisointi: Juha Kukkonen

Rooleissa: Anna-Riikka Rajanen, Aarni Kivinen, Eino Heiskanen, Mikko Penttilä, Juha Pulli, Sirja Sauros, Juha Suihko, Sanna Warsell, Verneri Lilja, Sonja Salminen

Lavastus: Janne Siltavuori
Pukusuunnittelu: Niina Pasanen
Valosuunnittelu: Tomi Tirranen
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Sävellys: Jukka Hannukainen ja Jussi Kärkkäinen
Maskeeraus: Leila Mäkynen
Taistelukoreografiat: Oula Kitti
Lennätysten suunnittelu ja toteutus: Pasi Warsell ja Sanna Warsell

Esitykset klo 19 ellei toisin mainita.
Kesäkuu
ma 16. ennakko / ti 17. ennakko / ke 18. ENSI-ILTA / ke 25. / to 26. / pe 27. / la 28. klo 14 & 19
Heinäkuu
ke 2. / to 3. / pe 4. klo 14 / la 5. klo 14 & 19 / ke 9. / to 10. / pe 11. klo 14 & 19 / la 12. klo 14 / ke 16. / to 17. / pe 18. klo 14 & 19 / la 19. klo 14 / la 26. klo 14 & 19 / ke 30. / to 31.
Elokuu
pe 1. klo 14 / la 2. klo 14 & 19 / ke 6. / to 7. / pe 8. / la 9. klo 14 & 19 / ke 13. / to 14. / pe 15. / la 16. klo 14 & 19 / ke 20. / to 21. / pe 22. / la 23. klo 14 & 19 / ke 27. / to 28. / pe 29. / la 30. klo 14 & 19

Kuljetukset Suomenlinnaan eivät sisälly lipun hintaan. Perille pääset joko JT-Linen vesibusseilla Kolera-altaalta Tykistölahteen, josta noin 5 min. kävelymatka linnakkeeseen tai HSL:n lautoilla Kauppatorilta Suomenlinnaan, josta noin 15 min. kävelymatka.
Katsomo on katettu. Lippukojussa Kolera-altaalla käyvät käteinen sekä pankki- ja luottokortit. Saaren kahvio-kioskissa käy vain käteinen.
Esitys on kielletty alle 7-vuotiailta. Katsomoon ei päästetä sylilapsia, lastenvaunuja eikä lemmikkieläimiä.

Esityksen arvioitu kesto noin 2,5 tuntia sisältäen yhden väliajan.

Esityksessä käytetään savua.

Liisa Ihmemaassa -näytelmän työryhmä päätti olla ostamatta ensi-iltalahjoja. Sen sijaan rahat lahjoitettiin WWF:n Merenneito -operaatiolle. Olethan sinäkin jo mukana suojelemassa Itämertamme?

Tapahtuma Facebookissa

Txt_stage_suokki