Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Tommi Eronen

Ihminen

Ihminen_700x700

Tommi Eronen:
Ihminen

Tommi Erosen Ihminen on inhimillinen yksinpuhelu ulkopuolisuudesta sekä kunnianosoitus osattomuudelle ja katkeruudelle. Se on 90 minuutin henkilökohtainen matka ummehtuneesta minäkeskeisyydestä kohti universaalia ihmiskäsitystä hakien samalla yhteyttä niin itseensä kuin lajikumppaneihinsakin.

”Ihminen on älyttömän hauska, häpeilemätön, armollinen ja harvinaisen lämmin esitys. Omakin kompurointi näissä olemassaolon kierteissä ja karikoissa alkoi tuntua liikuttavalta ja hassulta, jotenkin siedettävämmältä.” – Tuula Viitaniemi / YLE

Monologi on hauskuutensa lisäksi myös äärimmäisen rehellinen, aito ja koskettava. Eronen käy yleisön edessä läpi omien valintojensa merkitystä sekä oman itsensä hukkaamista ja uudelleen löytämistä niin ihmisenä, aviomiehenä, isänä kuin poikanakin.

”Herkimmissä hetkissään näyttelijä on niin auki, että katsomossa kouraisee sydämestä. Itku ja nauru sekoittuvat.” – Laura Kytölä / HS

Ihmisen kantaesitys oli Teatteri Jurkassa 2017 Ilari Johanssonin ohjaamana.

Monologin kirjoittaja, Jussi- ja Venla-palkittu näyttelijä Tommi Eronen muistetaan mm. viime kesäisestä Yksi lensi yli käenpesän -näytelmästä Suomenlinnan kesäteatterissa ja Koukussa -tv-sarjasta.

Esityksen kesto on 1 tunti ja 50 minuuttia sisältäen väliajan.

Käsikirjoitus: Tommi Eronen
Ohjaus: Ilari Johansson
Valosuunnittelu ja -ajo: Paavo Kolttola

Txt_stage_hesari