Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kalasatama

Kalasatama0_thumb

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Agatha Christien romaanin pohjalta sovittanut Ken Ludwig

Idän pikajunan arvoitus

Poirot_m

Tänä kesänä Hyvän omantunnon linnakkeen muurien suojissa lumivyöry suistaa Istanbulista Pariisiin matkalla olevan luksusjunan raiteiltaan ja yksi junan matkustajista löytyy murhattuna. Tapausta selvittää vahatuista viiksistään, kävelykepistään ja harmaista aivosoluistaan tunnettu pikkutarkka ja säntillinen salapoliisi Hercule Poirot (Kristo Salminen).

Poirotille selviää pian, että jokaisella matkustajalla on vedenpitävä alibi, mutta myös jotain salattavaa. Erilaisia johtolankoja löytyy tutkinnan aikana, mutta tapaus tuntuu silti jopa kokeneesta Poirotista olevan aina vain solmuisempi. Kun tapahtumien todellinen kulku lopulta selviää, kohtaa Poirot ennakoimattoman sekä uransa suurimman ja vaikeimman moraalisen kysymyksen.

Agatha Christie (15.9.1890 – 12.1.1976) on William Shakespearen jälkeen kaikkien aikojen myydyin kirjailija, joka tunnetaan parhaiten dekkareistaan sekä luomistaan etsivähahmoista, Hercule Poirotista ja Neiti Marplesta. Christien kirjalliselle tyylille on ominaista kerronnan selkeys, taidokkaasti punotut juonet ja yllättävät loppuratkaisut. Suomenlinnan kesäteatterissa onkin luvassa yksi historian taidokkaimmin kirjoitettu sekä silmiä hivelevä jännitysnäytelmä, joka pitää otteessaan alusta loppuun asti!

Ensi-ilta 11. kesäkuuta Suomenlinnan kesäteatterissa. Esityksen kesto on noin 2 tuntia ja 40 minuuttia sisältäen väliajan.

Suomennos Laura Raatikainen
Ohjaus Juha Kukkonen

Rooleissa Minna Suuronen, Joel Hirvonen (TeaK), Kristo Salminen, Johanna Kokko, Sara Paavolainen, Helena Vierikko, Asta Sveholm (TeaK), Lasse Viitamäki, Jari Virman, Toni Wahlström ja Tuulia Eloranta/Jutta Järvinen

Lavastus Janne Siltavuori
Pukusuunnittelu Ninja Pasanen
Äänisuunnittelu Jussi Kärkkäinen
Valosuunnittelu Ville Mäkelä
Rekvisiitan suunnittelu Viivi Kuusimäki
Maskeeraussuunnittelu Pia Mikkonen

Näytelmän tekijänoikeuksia valvoo Näytelmäkulma / Nordic Drama Corner


SAAPUMINEN SUOMENLINNAAN

Suomenlinnaan pääset HSL:n lautalla ja JT-Linen vesibussilla.

HSL:n lautta Suomenlinnaan lähtee Kauppatorin itälaidalta, Presidentinlinnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla. Lauttamatka Kauppatorilta Suomenlinnaan kestää noin 20 minuuttia. Päälaiturilta Suomenlinnan kesäteatterille kävelee noin 15 minuutissa. HSL:n lautta on kaupunkiliikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Lautassa ei myydä lippuja.

JT-Linen vesibussi lähtee Kauppatorin Kolera-altaalta, Esplanadin puiston puoleisesta päästä. Suomenlinnassa vesibussin lähtö- ja saapumispaikka on Suomenlinnakeskuksen laituri (ent. Tykistölahti). Matka Kauppatorilta Suomenlinnakeskuksen (ent. Tykistölahti) kestää 25-40 minuuttia riippuen siitä, pysähtyykö vesibussi matkan aikana Lonnassa ja/tai Vallisaaressa. Suomenlinnakeskuksen laiturilta teatterille kävelee noin 5 minuutissa. HSL:n liput eivät kelpaa vesibussissa. Menopaluu maksaa 7 euroa ja voit ostaa lipun Kauppatorin Kolera-altaalla sijaitsevasta lipunmyyntikioskista.

Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lautat ja vesibussit täyttyvät helposti ja niihin voi olla pitkätkin jonot. Teatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Esityksen jälkeen yleisöä odottaa ylimääräinen maksullinen vesibussi Suomenlinnakeskuksen laiturilta Kauppatorille. Vesibussiin kelpaa mahdollisesti etukäteen ostettu menopaluu -lippu tai voit ostaa vesibussista lipun, jonka hinta on 4,50 euroa.

PERILLÄ

Alkoholin nauttiminen linnakkeessa on ehdottomasti kiellettyä! Esityksen kuvaaminen tai muu taltiointi on ehdottomasti kiellettyä tekijänoikeussyistä!

Suomenlinnassa on huonosti opasteita, suosittelemme lataamaan tai tulostamaan kartan etukäteen. Teatteri on kartassa numero 36.

Teatterin kahviobaari palvelee tuntia ennen esitystä sekä väliajalla. Maksuvälineinä käyvät tavalliset maksukortit, mutta suosittelemme maksuvälineenä käteistä sen nopeuden vuoksi. Maksupäätteiden yhteydet myös takkuavat toisinaan. Suomenlinnassa ei ole käteisautomaattia.
Ryhmät voivat tiedustella väliaikatarjoiluista sähköpostitse kahvio(at)ryhmateatteri.fi

Omien eväiden nauttiminen on myös sallittua, kunhan et tee sitä teatterin anniskelualueella.

Suomenlinnan kesäteatteri on katettu. Paksujen kivimuurien vuoksi linnakkeen lämpenemisessä talven ja kevään jälkeen kestää kauan, joten hyvälläkin säällä voi katsomossa olla kylmä. Yleisölle on jaossa vilttejä jaettavaksi. Mahdollisen pitkän hellejakson sattuessa, voi linnakkeesta tulla hyvinkin kuuma, suosittelemme ottamaan oman vesipullon mukaan.

SUOMENLINNA JA PALVELUT

Viethän roskasi roskiin. Grillaus ja avotulen teko ovat ehdottomasti kiellettyjä. Unescon maailmanperintökohteen, Suomenlinnan, järjestyssäännöt löytyvä täältä

Ekologinen polkypyörätaksi Taksi Viapori tarjoaa kuljetuspalveluita sekä ihmisille että tavaroille saaressa. Palvelu on kysytty, varaa kuljetus hyvissä ajoin etukäteen.

Suosittelemme lämpimästi seuraavia ravintoloita niin pieneen kuin isoonkin nälkään tai pelkille lasillisille. Ryhmien kannattaa tehdä pöytävaraus hyvissä ajoin:

Ravintola Susisaaren Ruokala
Bar Valimo
Bistro Bastion
Ravintola Walhalla
Ravintola Suomenlinnan Panimo
Linna Baari
LÖYTÖTAVARAT

Löytötavaroita voi kysyä sähköpostitse lippukassa(at)ryhmateatteri.fi ja kahvio(at)ryhmateatteri.fi


Txt_stage_suokki