Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Kari Hotakainen - Juha Kukkonen

Huolimattomat

Huolimattomat_esitys_650x400

Keväällä 2012 Ryhmäteatterin Helsinginkadun näyttämöllä nähdään uusi näyttämösovitus Kari Hotakaisen romaanista "Huolimattomat". Dramatisoinnin on tehnyt Ryhmäteatterin Juha Kukkonen ja esityksen ohjaa Aleksis Meaney.

Huolimattomat edustaa teatterissa harvoin nähtyä laija: se on dekkari, joka lähestyy huumorin keinoin aikamme keskeistä sairautta, yksinäisyyttä. Pahimmillaan kroonistunut yksinäisyys manifestoituu väärinä odotuksina – ylimitoitetut toiveet ja kaupallisen seksin vääristämät ihmissuhteet etäännyttävät ihmiset toisistaan niin, että lopulta kukaan ei enää kohtaa ketään.

Tarina alkaa, kun rikoskomisario Antero Mokka (Janne Hyytiäinen) saa ratkaistavakseen rikosepäilyn. Hellyyshoitoja antavan Leila Korhosen (Minna Suuronen) auton takakontista on löytynyt jälkiä siitä, että autoa on käytetty rikoksen uhrin kuljettamiseen. Korhonen kiistää asian, ja joutuu Mokan kuulusteltavaksi. Mahdollisen rikoksen uhrin ja Korhosen entisen asiakkaan, Harri Boströmin (Taisto Oksanen) olinpaikasta ei ole tietoa. Ennen kuin tapauksen loppuratkaisu häämöttää, tarinan käänteet tuovat näyttämölle karkein vedoin piirrettyjä karikatyyreja, joiden neulanterävät huomiot maailmanmenosta saavat katsojan hykertelemään. Keskiöön nousee Hotakaisen harvinainen kyky kuvata ihmistä, hyvässä ja pahassa. Pelot, pakkomielteet, toiveet ja muut ihmiselämää ohjaavat impulssit saavat Hotakaisen käsissä karkean mutta helposti samaistuttavan tason.

Vaikka Huolimattomat näytelmän mustassa huumorissa kylpevä Helsinki on harmaa ja loskainen, on sen yksinäisille vaeltajille tarjolla myös toivoa.

"Sä haluaisit et joku tulis sun elämään ja kysyis et mitä kuuluu, et ostitko karjalanpaistia? Miten töissä? Mut kukaan ei kysy sulta sellaisia. Kaikki kysyy sulta asiallisia. Löytykö ruumis? Onko todisteet pitäviä? Sä oot väsyny vastaan sellasiin kysymyksiin. Sä oot onneton ja väsyny poliisimies." - Leila Korhonen

Ensi-ilta: 09.02.2012 Helsinginkadun näyttämöllä

Ohjaus: Aleksis Meaney

Rooleissa: Janne Hyytiäinen, Minna Suuronen, Taisto Oksanen, Inka Kallén ja Lauri Tilkanen

Dramatisointi: Juha Kukkonen
Lavastus: Brian Lee Warren
Valaistussuunnittelu: Tomi Tirranen
Pukusuunnittelu: Marita Kuusiniemi
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen
Maskeeraus: Riikka Virtanen
Kuvasuunnittelu: Ville Vierikko, Terjo Aaltonen, Teemu Antero

Esityksen ikäsuositus on 13-vuotiaista ylöspäin.
Esityksen kesto on 2 tuntia 20 minuuttia (sisältää yhden väliajan).

Txt_stage_hesari