Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

David Edgar

Helluntaiaatto

Helluntaiaatto1

Englantilaisen näytelmäkirjailija David Edgarin näytelmä Helluntaiaatto käsittelee vahvasti ja monipuolisesti tämän päivän tärkeitä ja ihmisiä puhuttavia ja puhuttelevia asioita, kuten pakolaisongelmaa, erilaisten kulttuurien kohtaamisista aiheutuvia ristiriitoja, ihmisen juurettomuutta ja kodittomuutta.

Helluntaiaatto sijoittuu entiseen Jugoslaviaan, idän ja lännen leikkauspisteeseen. Autioituneesta kirkosta, keskeltä sotatoimialuetta, löydetään ikivanha alttarimaalaus, joka saattaa uuteen valoon koko länsimaisen taiteen historian. Samalla kun taidehistorioitsijat, markkinamiehet ja poliitikot kiistelevät siitä, kenelle taulu oikeastaan kuuluu, saavat tapahtumat yllättävän käänteen: Ryhmä aseistettuja turvapaikanhakijoita, kodittomia pakolaisia maailman joka kolkalta, linnoittautuu kirkkoon ja ottaa kaikki sisällä olijat panttivangeiksi. Vähitellen taidehistoriallinen kiista kasvaa kysymyksiksi elämästä ja kuolemasta, kulttuurin ja ihmislajin tulevaisuudesta.

Helluntaiaatto tuo näyttämölle aikamme kiperimmät kysymykset koskettavalla ja myös humoristisella tavalla.

Näytelmää voidaan hyvin kutsua Ryhmäteatterin suurproduktioksi, sillä pelkästään eri rooleja on lähes 30. Helluntaiaatto sai ensi-iltansa Englannissa 1994 ja on yksi 1990-luvun palkituimmista näytelmistä Euroopassa.

Ensi-ilta: 10.10.2002
Ohjaus: Esa Leskinen

Rooleissa: Taneli Mäkelä, Kati Outinen, Miina Turunen, Jari Pehkonen ja Teatterikorkeakoulun näyttelijäntyön II vuosikurssin oppilaita.

Suomennos: Sami Keski-Vähälä
Lavastus: Janne Siltavuori
Pukusuunnittelu: Merete Boström
Valosuunnittelu: Tomi Tirranen
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen

Txt_stage_hesari