Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Nykyiset ja tulevat esitykset

Kööpenhamina

K_pis_pieni

Menneet esitykset

Lisää menneitä esityksiä

Mika Myllyaho

Harmonia

Harmonia1

Harmonia on jatkoa suosituille näytelmille Paniikki (2005) ja Kaaos (2008) ja se on trilogian viimeinen osa. Paniikin kolme miestä ja Kaaoksen kolme naista ovat nyt vaihtuneet kahdeksi mieheksi ja yhdeksi naiseksi.

Myllyaho on käsitellyt näytelmäsarjassaan peruskysymyksiä: Miten pitäisi elää? Miten käsitellä omia pelkojaan? Mistä nousee henkilökohtaiset aggression tunteet? Samalla näytelmät ovat käsitelleet ystävyyttä ja rakkautta.

Harmonia pohtii intohimoa ja ristiriitoja joita se aiheuttaa. Samalla Harmonia asettaa kysymyksen: Miten elää niin, että ilmaa menee hengittäessä yhtä paljon sisään kuin sitä tulee ulos ja mitä tapahtuu jos tämä harmonia menee epäkuntoon ja mikä sen laittaa epäkuntoon.

Harmonia kertoo samalla teatterista. Päähenkilö haluaa tehdä elämänsä parhaan esityksen ja laittaa kaiken sen varaan. Hän uskoo, että on olemassa se teos, jonka jälkeen ei enää tarvitse tehdä lisää, koska kaikki on kerrottu ja sanottu. Mutta sen tekemiseen tarvitaan kaikki parhaat ideat, sekä energia mikä on käytettävissä.

Harmonia on rankka komedia työstä ja sen merkityksestä ihmiselle. Työ on usein arvo, joka määrittää ihmistä. Minkä arvoinen on ihminen joka ei tee mitään? Onko hän tarpeeton? Harmonia kertoo myös työuupumuksesta, sekä siitä hinnasta jonka ihminen joutuu maksamaan, jos työ ajaa oman terveyden ohitse.

Ensi-ilta: 10.9.2009 Pengerkadun näyttämöllä

Ohjaus: Mika Myllyaho
Rooleissa: Kari Heiskanen, Juha Kukkonen ja Tiina Lymi

Puvustussuunnittelu: Siru Kosonen
Lavastussuunnittelu: Eliisa Rintanen
Valosuunnittelu: Jyrki Sinisalo
Äänisuunnittelu: Jussi Kärkkäinen

Txt_stage_hesari