Suomenlinnan kesäteatteri

Hyvän omantunnon linnake

Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitseva täysin katettu näyttämö on käytössämme kesäisin. Katsomo on numeroimaton. Suomenlinna on esteettömyyden osalta haastava, lue lisää täältä.

Saapuminen Suomenlinnaan

Suomenlinnaan pääsee HSL:n lautalla ja FRS Finlandin vesibussilla.

HSL:n lautalla lauttamatka Kauppatorilta Suomenlinnaan kestää noin 15 minuuttia. Vuoden ja vuorokauden ajasta riippuen lauttoja kulkee 1-4 tunnissa. Kauppatorilta lautta lähtee torin itälaidalta, Presidentin­linnan kohdalta. Suomenlinnassa lautan lähtö- ja saapumispaikka on Ison Mustasaaren päälaiturissa Suomenlinnan pohjoisrannalla, josta kesäteatterille kävelee 10-15 minuuttia.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Lautta on osa kaupunki­liikennettä, ja lautalla kelpaavat kaikki HSL:n liput. Mikäli sinulla on voimassa oleva HSL-lippu (AB, ABC tai ABCD), voit käyttää lippua lautassa. Suomenlinna sijaitsee HSL:n lippuvyöhykkeellä A.

Kertaliput ostetaan etukäteen esimerkiksi lähtölaiturin lippu­automaatista. Voit myös ostaa liput etukäteen HSL:n sovelluksen kautta. Kesäisin lippuja myydään Kauppatorin lautta­terminaalin myyntipisteessä. Huomioithan, että lipun voimassaoloaika alkaa ostohetkestä.

Lippu tulee ostaa ennen lauttaan astumista. Lautassa ei myydä lippuja

FRS Finlandin vesibussilla Kauppatorilta Suomenlinnaan (Tykistölahti) matka kestää noin 30 minuuttia. Vesibussi lähtee Kauppatorilta Keisarinluodonlaiturista. Tykistölahden laiturilta teatterille kävelee noin 5-10 minuutissa. Osa vesibussi­vuoroista pysähtyy Lonnan saarella matkalla Kauppatorilta Suomenlinnaan.

Suosittelemme Kauppatorille saapumista julkisilla liikenne­välineillä päästöjen vähentämiseksi. Kauppatorin ympäristössä on hyvin rajallisesti parkkipaikkoja.

Vesibussiliput voi ostaa etukäteen FRS Finlandin verkkokaupasta. Liput saa ostettua myös vesibussista. Vesibussissa ei käy käteinen.

Emme suosittele ottamaan viimeistä mahdollista lauttaa tai vesibussia Suomenlinnaan, koska lautat ja vesibussit täyttyvät helposti ja niihin voi olla pitkätkin jonot. Teatteri ei ole vastuussa lautta- ja vesibussiliikenteen aikataulumuutoksista tai muista mahdollisista viivästyksistä.

Klo 19 alkavien esitysten jälkeen yleisöä odottaa ylimääräinen maksullinen vesibussi Tykistölahden laiturilla, joka ajaa suoraan Kauppatorille, kun matkustajat ovat kyydissä. Vesibussiin kelpaa mahdollisesti etukäteen ostettu menopaluu -lippu tai voit ostaa vesibussista lipun. Päiväesitysten jälkeen ei ole tarjolla ylimääräistä vuoroa.

Suomenlinnaan voit saapua myös omalla veneellä

Huomaa, että Suomenlinnassa on huonosti opasteita. Suosittelemme Suomenlinnan Digioppaan käyttöä.

Kahviobaari

Suomenlinnan kesäteatterin kahviobaari sijaitsee linnakkeen edustalla ulkona. Kesäteatterilla on myös anniskeluoikeudet ja se on avoinna tuntia ennen esitystä sekä väliajalla. Mahdollisia väliaikatilauksia ennakkoon voi tiedustella sähköpostitse eeva@ryhmateatteri.fi

Maksuvälineinä käyvät yleisimmät maksukortit sekä käteinen.

Sää voi rajoittaa palveluja ja tarjontaa. Esimerkiksi kovalla tuulella emme voi turvallisuussyistä grillata makkaraa. Alueelle on rajattu anniskelualue, jossa ei saa nauttia omia alkoholijuomia. Anniskelualueella ei ole penkkejä eikä pöytiä. Anniskelualueen ulkopuolella voi nauttia omia virvokkeita.

Yöpyminen Suomenlinnassa?

Kyllä! Valitse joko ainutlaatuinen Hostel Suomenlinna tai fiinimpi Villa Silo. Tutustu vaihtoehtoihin täällä.