Btn_openmenu
Btn_close
Btn_close

Anna palautetta

Kysy, kommentoi, kiitä, kritisoi.

Nimi

Sähköpostiosoite

Palaute


Varmistus: paljonko on yksi plus kaksi?

Lähetä
Sulje ikkuna

Ryhmäteatteri

Vuonna 1967 perustettu Ryhmäteatteri on Suomen vanhin ns. vapaa teatteriryhmä. Ryhmäteatterilla on 350-paikkainen näyttämö Helsinginkadulla Kallion sydämessä sekä 560-paikkainen katettu kesäteatteri Suomenlinnassa. Ryhmäteatteri on yksi Suomen suurimmista ei-laitosteattereista ja aktiivinen pääkaupunkiseudun kulttuuritoimija.

Kevyt organisaatio ja hyvät yhteydet maamme kiinnostavimpiin näytelmäkirjailijoihin mahdollistavat sen, että Ryhmäteatteri pysyy tiukasti ajassa kiinni. Uuden kotimaisen näytelmäkirjallisuuden edistäminen on sen sydäntä lähellä. Ohjelmistoon kuuluvat vahvasti uudet kotimaiset kantaesitykset sekä dramatisoinnit.

Ryhmäteatterissa työskentelee teatterialan ammattilaisia kaikista sukupolvista. Se on yhdistysmuotoinen organisaatio, jonka tehtävänä ei ole tuottaa rahallista voittoa, vaan luoda ja edistää sellaisia arvoja, jotka rohkaisevat yksilöä ottamaan vastuuta itsestään ja maailmasta. Ryhmäteatteri haluaa omalta osaltaan edistää uskoa yksilön vaikuttamismahdollisuuksiin ja pienten tekojen merkityksellisyyteen. Ryhmäteatteri uskoo avoimesti, että tasa-arvoinen maailma on mahdollinen.

Näyttämöt

Helsinginkadun näyttämö

Helsinginkatu 25
00510 Helsinki.

Helsinginkadun näyttämö on ollut käytössämme vuodesta 2007. Katsomo on numeroimaton.

Asiakaspysäköintiä ei ole. Maksullinen pysäköinti on sallittu Helsinginkadulla ja Kirstinkadulla. Suosittelemme teatterille saapumista julkisilla liikennevälineillä ruuhkien välttämiseksi ja päästöjen vähentämiseksi.

Raitioliikenne on postunut Sörnäisistä 4.3.2019, kun Hämeentien uudistamiseen tähtäävä työmaa käynnistyi. Työmaan myötä raitioliikenne ohjataan Sörnäisten ohi Kallion ja Sturenkadun kautta. Muutos koskee linjoja 1, 6, 6T, 7 ja 8. Jos tulet teatterille, jollain edellä mainituista raitiovaunulinjoista, on lähin pysäkki Urheilutalon pysäkki. Myös raitiovaunulinjalla numero 3 pääset Urheilutalon pysäkille.

Bussit kulkevat Hämeentiellä koko työmaan ajan, mutta yksittäisten pysäkkien sijainteihin tulee työmaan edetessä muutoksia. Lisäksi Sörnäisten metroaseman lippuhallin kattoa uusitaan, ja osa aseman sisäänkäynneistä suljetaan. Asema kuitenkin pysyy työmaan ajan avoinna, ja metro kulkee normaalisti. Yksittäisten pysäkkien ja aseman sisäänkäyntien muutoksista kerrotaan tarkemmin erikseen, kun yksityiskohdat tarkentuvat.

Joukkoliikenteen poikkeukset toteutetaan kahdessa vaiheessa, joista ensimmäinen alkaa 4.3.2019 ja kestää arviolta alkuvuoteen 2020. Toinen vaihe toteutetaan vuonna 2020, jolloin raitioliikenne palaa Sörnäisiin. Raitiolinjat 1 ja 8 kulkevat taas normaaleja reittejään, mutta linjat 6, 6T ja 7 ajavat vielä Hakaniemen ja Sörnäisten välin Kallion kautta.

Voit suunnitella reittisi teatterille Reittioppaan avulla osoitteessa reittiopas.fi, teatterin osoite on Helsinginkatu 25.

Pasilasta lähelle teatteria pääsee raitiovaunulla 9. Taksitolppa on aivan teatterin vieressä.

Avaa kartta »

Hyvän omantunnon linnake

Suomenlinnan ainutlaatuisissa puitteissa sijaitseva näyttämö on käytössämme kesäisin. Katsomo on numeroimaton ja katettu.

Avaa kartta »

Saapuminen Suomenlinnaan:

Suomenlinnaan pääsee Kauppatorilta joko JT-linen vesibussilla tai HSL:n lautalla. Suosittelemme saapumaan saareen hyvissä ajoin, sillä kesäisin lauttaliikenne on hyvin ruuhkainen ja lautat täyttyvät helposti. Ryhmäteatteri ei vastaa lauttaliikenteestä. Lauttaliput eivät kuulu teatterilipun hintaan.

JT-linen vesibussit lähtevät kolera-altaalta Kauppatorilta. JT-Linen vesibussit saapuvat Suomenlinnassa Tykistölahden / Suomenlinnakeskuksen laiturille, josta on noin 5 minuutin kävelymatka Hyvän omantunnon linnakkeelle. JT-linen vesibussit kulkevat erilaisia reittejä, osa Vallisaaren ja osa Lonnan kautta.
Esitysten jälkeen Tykistölahden / Suomenlinnakeskuksen laiturilla odottaa JT-Linen vesibussi teatteriyleisöä. Lauttaliput eivät kuuluu teatterilipun hintaan.

HSL:n lautat lähtevät Kauppatorilta läheltä SkyWheel-maailmanpyörää.
HSL:n lautat saapuvat Suomenlinnassa päälaiturille, josta on noin 15 minuutin kävelymatka Hyvän omantunnon linnakkeelle.

Kesäteatterin kahviobaarissa käy maksuvälineenä toistaiseksi vain käteinen. Saaressa ei ole pankkiautomaattia.

Esteettömyys

Helsinginkadun näyttämöllä on kaksi pyörätuolipaikkaa. Varaus toivotaan tehtävän suoraan Ryhmäteatterin lipunmyynnin kautta mahdollisten epäselvyyksien ja päällekkäisyyksien välttämiseksi. Mahdollinen avustaja 0 euroa.

Pyörätuolihissi (max. 300 kg) on takaovella Läntisen Brahenkadun puolella. Saapuessasi teatterille ilmoittaudu narikkaan, jolloin ohjeistamme tekniikan takaovella sinua vastaan.

Yleisötyö

Yleisötyöllä tarkoitetaan teatteriin ja teatterimenetelmiin tutustumista omakohtaisesti. Työpajoissa käsitellään teatterimenetelmiä käyttäen asioita ja tunteita, joita esitys tai muu aihe herättää.

Yleisötyön ensisijaisena tavoitteena on havainnoida ympäröivää maailmaa, lisätä uskallusta katsoa, nähdä ja vaikuttua näkemästään. Päämääränä on ennen kaikkea monipuolistaa kykyä lukea esittävää taidetta.

Käytännössä yleisötyö tarkoittaa monimuotoista työskentelyä työpajan avulla teatteriesityksen tai jonkun muun teeman ympärillä. Työpajat ovat toiminnallisia. Pääpaino on teatterin tekemisessä ja sitä kautta asioiden havainnoimisessa.

Ryhmäteatterin yleisötyöntekijä on Jonna Wikström.

Ilmaisia työpajoja kouluryhmille

Kaikkiin Ryhmäteatterin esityksiin voi saada esityskokemusta syventävän työpajan. Niissä käsitellään esityksen tematiikkaa, työtapoja tai sitten teatterin tekemistä yleensä. Työpaja on mahdollista saada ennen esityksen katsomista tai sen jälkeen tai sekä-että.
Työpajat ovat koululaisryhmille (yläaste, lukio ja ammattikoulu) ilmaisia. Muille ryhmille hinta sopimuksen mukaan.

Pyydä apua kouluprojekteihin

Kouluilla on mahdollista pyytää ammattilaisapua omiin projekteihin (juhlanäytelmiin, esityksiin). Esityksen tekemisessä voi Ryhmäteatterin yleisötyövastaava tulla antamaan vinkkejä ja kannustusta tekemiseen. Esitysten päävastuu on kuitenkin koululla itsellään.

Muuta yhteistyötä

Ryhmien on mahdollista tilata työpajoja, jotka räätälöidään ryhmän tarpeiden mukaiseksi. Tällöin työpajan lähtökohtana ei (välttämättä) ole Ryhmäteatterin esitys, vaan työpajan painopiste voi olla ryhmädynamiikassa, sosiaalisten taitojen kehittämisessä sekä omien estojen ja pelkojen voittamisessa.

Kahvio

Helsinginkadun näyttämöllä kahvio-baari aukeaa tuntia ennen näytösten alkua ja palvelee myös väliajalla. Maksuvälineinä käyvät käteinen, pankkikortit, Visa Electron, Debit - ja Credit -kortit sekä Mastercard Maestro, Debit- ja Credit-kortit.

Tilojen pienuudesta johtuen otamme rajoitetusti vastaan väliaikatilauksia emmekä valitettavasti pysty toteuttamaan kaikkia toiveita ja tiedusteluja. Lisätietoja kahvio(at)ryhmateatteri.fi.

Teatterin kahvio-baari palvelee esitysiltoina tuntia ennen esitystä sekä väliajalla.

Yhteistyössä

Logo_okm
Logo_hkk
Logo_ticketmaster
Logo_laitilan

Verkkosivut


Design_by_taikalehto

© 2018 Ryhmäteatteri